Silvestrovský cibulový salát s datlemi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 210 kcal
 - Sacharidy 56 g
 - Tuky 0 g
 - Sodík 43 mg
 - Bílkoviny 2 g
 - Uhlovodany 56 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 547.5 mg
 - Vláknina 10775.8 mg
 - Vitamín A 10775.8 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3.3 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Červenou cibuli oloupeme, nakrájíme na tenké pásky, vložíme do misky a přelijeme vroucí, dvěma špetkami osolené a špetkou opepřené vody. Necháme cibule namáčet 10 - 15 minut, scedíme, necháme okapat, vychladnout a vsypeme do misky. Pokapeme citrónovou šťávou, datle opláchneme pod tekoucí vodou, vybereme pecky, nakrájíme na tenké proužky, ty promícháme v misce s cibulí.
 - 
                                2
Nakonec salát ještě podle vlastní chutí dosolíme, dopepříme, přidáme pomerančovou šťávu, případně i cukr a ještě promícháme. Misku se salátem přiklopíme, necháme do druhého dne v lednici odležet. Podáváme v jednotlivých salátových miskách, podle porcí.