Štěrbákový salát s mascarpone

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 10 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 300 g Štěrbák zahradní
  • 30 g Kaviár
  • 40 g Roketa
  • 10 g Křen
  • 5 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 30 g Citronová kůra
  • 150 g Mascarpone
  • 25 ml Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 345 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 1221 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 179 mg
  • Draslík 641 mg
  • Vláknina 13965 mg
  • Vitamín A 13965 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 41.9 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Listy štěrbáku otrháme, omyjeme a necháme oschnout. Do misky vložíme mascarpone, osolíme, opepříme, zakapeme citronovou šťávou, přidáme trochu strouhaného křenu a vymícháme dohladka.

  • 2

    Listy štěrbáku vyskládáme na servírovací talíř, posypeme posekanou roketou, na každý list položíme kopeček směsi z mascarpone, ozdobíme troškou kaviáru, posypeme strouhanou citronovou kůrou a podáváme.

Komentáře k receptu