Tuňák pečený se sezamem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 624 kcal
 - Sacharidy 12 g
 - Tuky 42 g
 - Sodík 82 mg
 - Bílkoviny 51 g
 - Uhlovodany 12 g
 - Cholesterol 76 mg
 - Draslík 660.2 mg
 - Vláknina 6620 mg
 - Vitamín A 6620 mg
 - Vitamín B6 1.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.8 mg
 - Vitamín E 2.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do misky nalijeme olej, med, přisypeme mletou papriku, sezamová semínka a dobře rozmícháme. Touto směsí potřeme filety z tuňáka z obou stran, každý zvlášť položíme na alobal, zabalíme jako závitek, vložíme do silně vyhřáté trouby a pečeme 5 minut. Po rozbalení by měl mít tuňák křupavou kůrku.
 - 
                                2
Porce tuňáka upravíme na talíře, pokapeme sójovou omáčkou a podáváme.