Řecké masové keftedes
Suroviny
- 400 g Maso mleté - mix
 - 150 ml Víno červené
 - 100 ml Voda pitná
 - 150 ml Rajčata loupaná (konzervovaná)
 - 50 ml Olej rostlinný
 - 0.5 kávová lžička Oregano sušené
 - 1 ks Cibule
 - 2 ks Rajčata
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 1 ks Česnek
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Skořice mletá
 - 4 plátek Sýr Eidam cihla 30%
 - 2 polévková lžíce Strouhanka
 - 1 polévková lžíce Citronová šťáva
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 467 kcal
 - Sacharidy 10 g
 - Tuky 38 g
 - Sodík 170 mg
 - Bílkoviny 14 g
 - Uhlovodany 10 g
 - Cholesterol 61.3 mg
 - Draslík 284.8 mg
 - Vláknina 3140.8 mg
 - Vitamín A 3140.8 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 11.6 mg
 - Vitamín E 1.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Prolisujeme cibuli do mletého masa, okořeníme a osolíme.
 - 
                                2
Přidáme vajíčko, strouhanku a trochu vody.
 - 
                                3
Promícháme masovou směs a tvoříme placičky, které obalujeme v mouce. Osmahneme na oleji zprudka a přendáme do pekáče, který jsme vyložili nakrájenými rajčaty na kolečka.
 - 
                                4
Palici česneku přepůlíme a celou polovinu vložíme do pekáče k masu.
 - 
                                5
Přidáme drcená rajčata, trochu vína, citronovou šťávu a dáme péct.
 - 
                                6
Před dopečením rozložíme plátkový sýr.