Žampiony smažené v těstíčku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Žampiony - sterilované
  • 250 ml Olej rostlinný
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 šálek Mléko polotučné
  • 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 2 polévková lžíce Víno bílé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 655 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 67 g
  • Sodík 401 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 160.1 mg
  • Draslík 126.7 mg
  • Vláknina 3694.5 mg
  • Vitamín A 3694.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 6.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V misce připravíme z mléka, vína, žloutku, vejce, polohrubé mouky a soli hladké těstíčko.

  • 2

    Okapané žampiony obalujeme v těstíčku a po všech stranách smažíme ve větší vrstvě horkého oleje.

Komentáře k receptu