Rizoto s chorizem a kuřecím masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Kuřecí prsa
  • 60 g Cibule
  • 70 g Paprika zelená
  • 70 g Paprika červená
  • 400 g Rýže loupaná
  • 70 g Hrášek mražený
  • 10 g Petržel - nať
  • 30 ml Olej olivový
  • 2 ks Klobása Chorizo
  • 1 špetka Šafrán
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 559 kcal
  • Sacharidy 90 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 157 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 86 g
  • Cholesterol 48.4 mg
  • Draslík 475.5 mg
  • Vláknina 7795.7 mg
  • Vitamín A 7795.7 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 43.9 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso pokrájíme na menší kusy, chorizo na kolečka. Cibuli a česnek oloupeme a pokrájíme na drobné kousky. Papriky omyjeme, zbavíme jadřinců a dužiny pokrájíme na kostičky. Petržel nasekáme.

  • 2

    Olej rozpálíme a podobu tří minut na něm osmažíme chorizo s masem. Přidáme cibuli, česnek a papriky a smažíme 3 minuty. Poté vmícháme hrášek a rýži. Zalijeme vývarem, dochutíme šafránem a vaříme do vstřebání veškerého vývaru. Osolíme a opepříme. Přendáme do zapékací mísy a necháme péct při 200 °C 10 minut. Servírujeme posypané petrželí.

Komentáře k receptu