Palačinky s pomerančovou náplní
Suroviny
- 80 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 30 g Máslo čerstvé
 - 2 g Máslo čerstvé
 - 100 ml Minerální voda perlivá
 - 100 ml Mléko polotučné
 - 1 kávová lžička Cukr vanilka
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 1 ks Vaječný žloutek slepičí
 - 12 ks Cukr kostkový
 - 3 ks Pomeranče
 - 1 špetka Sůl
 - 4 cl Likér pomerančový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 431 kcal
 - Sacharidy 68 g
 - Tuky 12 g
 - Sodík 103 mg
 - Bílkoviny 9 g
 - Uhlovodany 52 g
 - Cholesterol 227.3 mg
 - Draslík 318.5 mg
 - Vláknina 8460 mg
 - Vitamín A 8460 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 79.8 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 10.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do misky dáme mouku, špetku soli a vanilkový cukr. Promícháme, vlijeme vejce a žloutek a metlou vymícháme v hladké těsto.
 - 
                                2
Zalijeme mlékem a minerální vodou. Znovu prošleháme dohladka. Vmícháme rozpuštěné máslo a opět promícháme. Těsto necháme hodinu odpočinout.
 - 
                                3
Na další pánvi rozpustíme máslo. Naběračkou naléváme těsto, rozlijeme po celé pánvi a po obou stranách smažíme palačinky. Poskládáme je na talíř, aby vydržely horké, vložíme je do trouby.
 - 
                                4
Oloupeme chemicky neošetřené pomeranče. V misce utřeme kostky cukru s pomerančovou kůrou, dokud se nezbarví dožluta.
 - 
                                5
Ze dvou pomerančů vylisujeme šťávu. Zbylý rozdělíme na dílky.
 - 
                                6
Na pánev vložíme máslo, necháme rozpustit a přidáme kostky cukru. Necháme cukr zkaramelizovat, potom přilijeme likér a pomerančovou šťávu. Povaříme sirup.
 - 
                                7
Teplé palačinky namáčíme v pomerančovém sirupu a podáváme ozdobený dílky pomeranče.