Nasi goreng
Suroviny
- 300 g Rýže loupaná
 - 500 g Kuřecí prsa
 - 90 g Cibulka jarní
 - 200 g Pekingské zelí
 - 60 g Mrkev kořen
 - 30 ml Omáčka kecap manis
 - 6 ks Vejce slepičí
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 2 stroužek Česnek
 - 2 l Voda pitná
 - 1 polévková lžíce Omáčka sójová
 - 3 polévková lžíce Olej rostlinný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 616 kcal
 - Sacharidy 67 g
 - Tuky 52 g
 - Sodík 378 mg
 - Bílkoviny 44 g
 - Uhlovodany 66 g
 - Cholesterol 448 mg
 - Draslík 709.9 mg
 - Vláknina 9217.8 mg
 - Vitamín A 9217.8 mg
 - Vitamín B6 1.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 6.5 mg
 - Vitamín E 1.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Rozšleháme 2 vejce. Maso pokrájíme na drobné kousky. Cibulku opláchneme a nakrájíme na kolečka. Zelí a mrkev nastrouháme. Česnek oloupeme a nakrájíme na drobné kousky.
 - 
                                2
Rýži uvaříme ve vroucí vodě do měkka. Třetinu oleje rozpálíme, přilijeme 2 vejce a 2 minuty smažíme, poté vyjmeme a dáme stranou. Do pánve přilijeme další třetinu oleje, přidáme maso a smažíme do zezlátnutí. Přisypeme cibulku, zelí, česnek a mrkev. Smažíme další 2 minuty, pak vmícháme rýži, vejce a omáčky.
 - 
                                3
Zbytek oleje rozpálíme a osmažíme na něm zbylá vejce jako volská oka, která poté servírujeme na zeleninové rýži.