Pikantní vepřové maso s rýží

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Rýže loupaná
  • 500 g Vepřová kýta
  • 120 g Cibulka jarní
  • 6 g Zázvor celý
  • 30 ml Omáčka ústřicová
  • 30 ml Olej olivový
  • 1 ks Bok čoj
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 1 polévková lžíce Omáčka sladká chilli na kuře
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 731 kcal
  • Sacharidy 87 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 344 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 86 g
  • Cholesterol 83.8 mg
  • Draslík 599.8 mg
  • Vláknina 7414.5 mg
  • Vitamín A 7414.5 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.1 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ústřicovou omáčku smícháme s chilli omáčkou a sójovou omáčkou. Maso pokrájíme na menší kousky a naložíme do připravené marinády. Cibulku a bok čoj opláchneme a pokrájíme na malé kusy. Česnek a zázvor oloupeme a nakrájíme na drobné kousky.

  • 2

    Rýži uvaříme ve vroucí vodě doměkka. Olej rozpálíme a osmažíme na něm naložené maso po dobu 4 minut, poté přidáme cibulku, bok čoj, česnek a zázvor. Smažíme další 2 minuty. Přisypeme rýži a smažíme další 2 minuty. Osolíme a opepříme.

Komentáře k receptu