Šlehaná vinná pěna z marsaly

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Cukr moučkový
  • 100 ml Víno Marsala
  • 4 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Citrony
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 230 kcal
  • Sacharidy 30 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 37 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 30 g
  • Cholesterol 431.5 mg
  • Draslík 95.7 mg
  • Vláknina 2350 mg
  • Vitamín A 2350 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.3 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Připravíme si kovovou nerezovou misku. Vlijeme do ní žloutky, celé vejce a cukr a ušleháme krém, ovšem nesmí zpěnit.

  • 2

    Přilijeme do mísy víno a přidáme nastrouhanou kůru z jednoho chemicky neošetřeného citronu.

  • 3

    Do hrnce vlijeme vodu, zahřejeme a na ní posadíme mísu. V horké vodní lázni šleháme krém do pěny, dokud dvojnásobně nenabude.

  • 4

    Pak misku vynadáme a vložíme do ledové vodní lázně a šleháme, dokud nevychladne.

Komentáře k receptu