Piškotový dezert s maracujou a šlehačkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Jahody zahradní
  • 90 g Kokos strouhaný
  • 380 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 ks Piškotový korpus vaječný
  • 2 ks Pomeranče
  • 2 ks Maracuja
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 814 kcal
  • Sacharidy 101 g
  • Tuky 44 g
  • Sodík 184 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 86 g
  • Cholesterol 181 mg
  • Draslík 350.9 mg
  • Vláknina 28850 mg
  • Vitamín A 28850 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 90 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Piškotový korpus nakrájíme na 8 stejných dílků a síle cca 1 cm. Smetanu ušleháme ve šlehačku. Pomerančovou šťávu smícháme s dření z maracuji. Jahody omyjeme a pokrájíme na plátky.

  • 2

    Kokos nasucho opečeme na rozpálené pánvi do zezlátnutí, poté opatrně vmícháme do šlehačky. Polovinu piškotů rozdělíme na talíře, potřeme směsí maracuji a pomerančové šťávy, trochou šlehačky, přiklopíme dalším plátkem piškotu a postup opakujeme. Navrch ozdobíme plátky jahod.

Komentáře k receptu