Plněná kapusta

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 240 g Cibule
  • 50 g Slanina vepřová
  • 500 g Hovězí maso přední
  • 250 g Vepřový ořez
  • 30 g Sůl
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 100 g Strouhanka
  • 1000 g Kapusta hlávková
  • 100 g Tuk
  • 50 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 15 g Česnek
  • 1300 ml Voda pitná
  • 2 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 344 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 1411 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 109 mg
  • Draslík 784.3 mg
  • Vláknina 5780 mg
  • Vitamín A 5780 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 122.2 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hovězí a vepřové maso omyjeme a jemně umeleme. Přidáme rozmíchaná vejce, sůl, pepř, třený česnek, strouhanku, část cibule najemno nakrájené a vše dobře promícháme. Směs rozdělíme na 10 dílů.

  • 2

    Kapustu očistíme, opláchneme, košťály vykrojíme a hlávky krátce spaříme. Kapustu ochladíme vodou, rozebereme na listy a jejich silnější části rozklepeme paličkou.

  • 3

    Do spařených listů balíme připravené díly masové směsi. Závitky vložíme do základu připraveného ze zbylé nakrájené cibule osmažené na části tuku do zlatova a zastříknuté trochou vody. Vše asi půl hodiny zvolna dusíme.

  • 4

    Závitky vyjmeme, základ zahustíme světlou zásmažkou ze zbylého tuku a z prosáté mouky, zalijeme vodou, rozšleháme a za občasného promíchání nejméně 20 minut vaříme.

  • 5

    Nakonec šťávu procedíme na podušenou kapustu, přidáme částečně roztavenou slaninu nakrájenou na malé kostičky a ještě krátce podusíme a podle potřeby přisolíme.

Komentáře k receptu