Čokoládová pěna s kávovým likérem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Čokoláda hořká
  • 10 g Cukr krupice
  • 90 g Arašídy v čokoládě
  • 180 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 30 ml Likér Kahlua
  • 1 ks Vaječný bílek slepičí
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 667 kcal
  • Sacharidy 57 g
  • Tuky 45 g
  • Sodík 80 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 55 g
  • Cholesterol 147.1 mg
  • Draslík 373.9 mg
  • Vláknina 11000 mg
  • Vitamín A 11000 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu se smetanou. Žloutek vyšleháme do světle krémové konzistence. Žloutek všleháme do čokolády a zahříváme do 80 °C (přeměříme cukrářským teploměrem), poté odstavíme.

  • 2

    Vaječný bílek vyšleháme v horké vodní lázni do sněhu. Postupně vmícháme cukr. Sníh zapracujeme do čokoládové hmoty, přilijeme likér. Pěnu rozdělíme do pohárků a necháme 20 minut mrazit. Servírujeme posypané sekanými arašídy.

Komentáře k receptu