Špaldový salát s tofu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Sýr sójový - Tofu
  • 150 g Pšenice Špalda
  • 2 ks Rajčata
  • 2 ks Paprika červená
  • 0.5 ks Okurka salátová
  • 1 hrst Ořechy burské pražené
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Provensálské koření
  • 1 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 265 kcal
  • Sacharidy 34 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 107 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 33 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 324.6 mg
  • Vláknina 6367 mg
  • Vitamín A 6367 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 52.3 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Připravíme si špaldu, vaříme 30 minut pod pokličkou se špetkou soli, ale nemícháme.

  • 2

    Nakrájíme tofu, papriky, rajčata a okurku na kostičky.

  • 3

    K zelenině s tofu přidáme oříšky a uvařenou špaldu.

  • 4

    Ochutíme zálivkou z olivového oleje smíchaného s provensálským kořením, citronovou šťávou a špetkou soli.

Komentáře k receptu