Vepřová polévka s mascarpone

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 200 g Květák
  • 30 g Olej olivový
  • 200 g Pastinák
  • 60 g Sýr Parmezán
  • 8 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 200 g Vepřová plec
  • 30 g Bazalka
  • 40 g Mascarpone
  • 1000 ml Voda pitná
  • 1 špetka Paprika mletá pálivá
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 221 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 719 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 38.5 mg
  • Draslík 230.3 mg
  • Vláknina 4918.3 mg
  • Vitamín A 4918.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.7 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Květák rozebereme na malé růžičky, pastinák očistíme, nakrájíme na kostičky, česnek prolisujeme, vepřovou plec nakrájíme na nudličky. V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme vepřové maso, osmahneme, přidáme česnek, orestujeme, přidáme květák, pastinák, přilijeme polovinu vody, osolíme, opepříme a dusíme asi 15 minut. Přilijeme zbytek vody, přidáme mascarpone, strouhaný parmezán, posekané lístky bazalky, špetku pálivé papriky a dovaříme.

  • 2

    Polévku podáváme horkou.

Komentáře k receptu