Čokoládová bábovka s ořechy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 12

Suroviny

  • 150 g Máslo čerstvé
  • 30 g Mouka pšeničná hrubá
  • 120 g Ořechy vlašské
  • 220 g Mouka polohrubá
  • 20 g Cukr vanilka
  • 13 g Kypřicí prášek do pečiva
  • 250 g Poleva čokoládová
  • 250 g Cukr moučkový
  • 70 g Mandle plátky
  • 120 g Čokoláda na vaření
  • 80 ml Mléko polotučné
  • 0.04 kávová lžička Tuk Hera jedlý
  • 4 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 516 kcal
  • Sacharidy 60 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 68 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 52 g
  • Cholesterol 97.4 mg
  • Draslík 240.1 mg
  • Vláknina 4499.3 mg
  • Vitamín A 4499.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.1 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Při pokojové teplotě změklé máslo nakrájíme na kousky, vložíme do misky. Přisypeme moučkový a vanilkový cukr, žloutky, vyšleháme do pěny. Přimícháme pomleté ořechy, na struhadle nastrouhanou čokoládu. Mouku prosejeme spolu s kypřícím práškem, za stálého míchání přisypáváme. Nakonec podle potřeby přilijeme mléko, ještě jednou promícháme.

  • 2

    Z bílků vyšleháme tuhý sníh, zlehka vmícháme do těsta, to následně vlijeme do olejem vymazané, moukou vysypané bábovkové formy. Naplněnou formu vložíme do nahřáté trouby, pečeme při 150°C přibližně 45 - 50 minut. Upečenou bábovku necháme vychladnout ve formě, poté ji vyklopíme.

  • 3

    Čokoládovou polevu rozpustíme v mikrovlnné troubě, polijeme jí bábovku, necháme mírně polevu ztuhnout a posypeme ještě na suché pánvi opraženými mandlovými lupínky.

  • 4

    V lednici necháme dobře zatuhnou čokoládovou polevu a bábovku krájíme na úhledné porce.

Komentáře k receptu