Studený rajčatový salát

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 500 g Rajčata
  • 70 ml Olej olivový extra panenský
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 5 dl Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • 3 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 185 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 88 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 267.3 mg
  • Vláknina 3111.8 mg
  • Vitamín A 3111.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.2 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Tvrdá rajčata omyjeme, nakrájíme na malé kostky a dáme do misky. Přidáme oloupanou, na stejné kousky pokrájenou cibuli. Zeleninu polijeme olejem, osolíme, opepříme a promícháme.

  • 2

    Ocet smícháme s vodou, přisypeme cukr, zalijeme rajčata i cibuli. Všechno ještě zlehka promícháme, necháme salát v lednici odležet. Porcujeme do salátových mističek a podáváme.

Komentáře k receptu