Bramborový nákyp s jablky a mletým masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Brambory
  • 250 g Jablka
  • 3.6 g Máslo čerstvé
  • 100 g Sýr Parmezán
  • 500 g Vepřové maso mleté
  • 100 g Paprika zelená
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Žemle tuková
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 627 kcal
  • Sacharidy 35 g
  • Tuky 37 g
  • Sodík 642 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 27 g
  • Cholesterol 230.8 mg
  • Draslík 1058.5 mg
  • Vláknina 9619.8 mg
  • Vitamín A 9619.8 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 38.9 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné a omyté brambory nakrájíme na malé kostky, v hrnci s vodou uvaříme do měkka. Potom je scedíme a necháme k dalšímu použití.

  • 2

    Mleté maso vložíme do misky, přidáme namočenou housku, vejce, prolisovaný česnek a vypracujeme těsto. Jablka pokrájíme na malé kousky, které spolu s brambory přimícháme do směsi. Podle vlastní chuti dosolíme, opepříme, vše dohromady ještě jednou promícháme.

  • 3

    Směs přeložíme do máslem vymazané zapékací mísy. Povrch posypeme nastrouhaným sýrem, naskládáme na tenká kolečka krájenou papriku. Vložíme do trouby, při 200 stupňové teplotě pečeme 25 - 30 minut.

  • 4

    Teplý nákyp nakrájíme na porce, které pokládáme na jednotlivé talíře.

Komentáře k receptu