Kuřecí ražniči s restovanou zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 23 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Cuketa
  • 600 g Kuřecí prsa
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 30 g Olej rostlinný
  • 100 g Paprika červená
  • 1.53 g Olej sezamový
  • 50 g Cibule červená
  • 40 ml Omáčka Teriyaki
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 261 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 560 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 96 mg
  • Draslík 698.6 mg
  • Vláknina 2352.5 mg
  • Vitamín A 2352.5 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 38.2 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso z kuřecích prsou nakrájíme na větší čverečky, opepříme, napíchneme na jehly, pokapeme olejem a ogrilujeme na grilovací pánvi ze všech stran do zlatova. Červenou cibuli pokrájíme na kolečka a rozebereme na kroužky, papriky zbavíme jádřinců a rozkrájíme na širší proužky, cuketu krájíme na slabší plátky. Ve wok pánvi rozehřejeme sezamový olej, přisypeme zaleninu a za občasného nadhazování restujeme jen pár minut, aby zelenina zůstala křupavá.

  • 2

    Zeleninu rozdělíme na talíře, navrch položíme kuřecí ražniči a pokapeme omáčkou.

Komentáře k receptu