Americké lívance pro alergiky bez ořechů

Hodnocení 2x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Maliny
  • 125 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 200 ml Mléko polotučné
  • 2 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 2 polévková lžíce Cukr moučkový
  • 5 polévková lžíce Sirup javorový
  • 0.12 polévková lžíce Olej z pšeničných klíčků
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 231 kcal
  • Sacharidy 43 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 81 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 66.3 mg
  • Draslík 212.6 mg
  • Vláknina 8512.8 mg
  • Vitamín A 8512.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.1 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V misce smícháme mouku se solí, přidáme kypřicí prášek a cukr.

  • 2

    Do směsi uděláme důlek, kam vložíme rozšlehané vejce a polovinu množství mléka. Prošleháme, aby vznikla kašička, poté přidáme zbytek mléka.

  • 3

    Na pánev vlijeme olej a zahřejeme. Sběračkou dávkujeme těsto a smažíme po obou stranách lívance, dokud nejsou z obou stran zlatavě hnědé. Předehřejeme troubu na 150 ºC. Hotové lívance vložíme na plech do trouby, aby vydržely teplé, než se dosmaží ostatní.

  • 4

    Servírujeme teplé, přelité javorovým sirupem s malinami.

Komentáře k receptu