Rybí nákype se sýrem Feta

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 400 g Pórek
  • 800 g Okouník mořský
  • 400 g Rajčata
  • 300 g Sýr Feta
  • 300 g Créme fraiche
  • 150 g Olivy nakládané
  • 10 g Máslo čerstvé
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 448 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 756 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 75 mg
  • Draslík 653.1 mg
  • Vláknina 5676.5 mg
  • Vitamín A 5676.5 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.5 mg
  • Vitamín E 3.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Pórek nakrájíme na tenká kolečka, vložíme do máslem vymazaného pekáče. Důkladně omyté a osušené filety okouna rozkrájíme na stejné porce. Posypeme solí, pepřem, naskládáme je na pórek. Potom dáme na tenké plátky pokrájená rajčata, na ně poklademe na plátky nakrájený sýr Feta.

  • 2

    Crème fraiche vyšleháme na hladkou omáčku a přelijeme jí suroviny v pekáči. Na povrch ještě naskládáme zbylý sýr Feta a olivy. Vložíme do nahřáté trouby. Pečeme při 200 stupňové teplotě přibližně 35 minut.

Komentáře k receptu