Muffiny borůvkové pro alergiky na laktózu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 55 g Margarín
  • 225 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 55 g Cukr moučkový
  • 100 g Borůvky
  • 150 ml Mléko sójové
  • 2 kávová lžička Citronová šťáva
  • 0.5 kávová lžička Tresť vanilková
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 polévková lžíce Kypřicí prášek do pečiva
  • 1 polévková lžíce Skořice mletá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 245 kcal
  • Sacharidy 41 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 113 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 41 mg
  • Draslík 116.1 mg
  • Vláknina 3561.2 mg
  • Vitamín A 3561.2 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.1 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 100.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na plech položíme 6 košíčků na muffiny nebo použijeme speciální plech přímo s košíčky. Vymažeme formičky máslem, které odebereme z množství určeného na těsto. Předehřejeme troubu na 200 °C.

  • 2

    V pekáčku rozehřejeme margarín, odstavíme z plotny a necháme vychladnout.

  • 3

    V misce smícháme mouku, sůl a kypřicí prášek. Přidáme cukr, dvě lžíce cukru necháme stranou na posypání upečených muffinů.

  • 4

    Uprostřed moučné směsi vytvoříme důlek, do kterého vlijeme sójové mléko, citronovou šťávu, vanilkový extrakt a rozšlehané vejce. Promícháme v těsto a přidáme do něj omyté borůvky.

  • 5

    Těsto vložíme do vymazaných košíčků na muffiny. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme při 200 °C celkem 20 minut, dokud muffiny nevyběhnou a nezískají nazlátlou barvu.

  • 6

    Necháme trochu vychladnout, vyklopíme z košíčků a vlažné podáváme posypané moučkovým cukrem a skořicí.

Komentáře k receptu