Horká čokoláda s pálivými papričkämi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Čokoláda 70% kakao
  • 60 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Solamyl
  • 1 ks Chilli paprička sušená
  • 5 dl Mléko plnotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 500 kcal
  • Sacharidy 36 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 12 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 30 g
  • Cholesterol 12.5 mg
  • Draslík 140.3 mg
  • Vláknina 11805 mg
  • Vitamín A 11805 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.4 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 775.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V teflonové pánvičce roztopíme čokoládu, přibližně na 50 stupňů. Do kastrůlku vlijeme mléko, přidáme jednu malou sušenou chilli papričku a přivedeme k varu. Stáhneme ze sporáku, necháme zchladit na 50 stupňovou teplotu. Přes sítko, za stálého míchání, přiléváme mléko do čokolády.

  • 2

    Ve vodě rozpustíme solamyl, vlijeme do čokolády a mícháme tak dlouho, až čokoláda zahoustne.

Komentáře k receptu