Mleté kapří řízky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 47 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 27.5 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Cibule
  • 0.5 kg Kapr obecný
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 486 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 36 g
  • Sodík 396 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 293.6 mg
  • Draslík 657.6 mg
  • Vláknina 1221.7 mg
  • Vitamín A 1221.7 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.1 mg
  • Vitamín E 2.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 21.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z kapra stáhneme kůži, omyjeme jej, vykostíme a umeleme s cibulí.

  • 2

    Přidáme mouku, vejce a rozpuštěné máslo, hmotu osolíme, opepříme, dobře promícháme, vytvoříme váleček, který dáme do ledničky na 1 hodinu odpočinout.

  • 3

    Z válečku vytvoříme 6 úhledných řízků, které osmažíme na oleji.

  • 4

    Podáváme teplé i studené.

Komentáře k receptu