Brioškový chléb s lékořicí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 185 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 500 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 100 g Bonbóny lékořicové
  • 70 g Máslo čerstvé
  • 10 g Droždí sušené
  • 50 g Cukr krupice
  • 5 g Sůl
  • 100 ml Voda pitná
  • 100 ml Mléko plnotučné
  • 2 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 631 kcal
  • Sacharidy 101 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 422 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 116.9 mg
  • Draslík 50.5 mg
  • Vláknina 7376 mg
  • Vitamín A 7376 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 141.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Polovinu lékořicových bonbonů necháme rozpustit v 50 ml horké vody, tekutinu z bonbonů doplníme vodou na 100 ml a nalijeme do mísy. Přilijeme mléko, ušlehaná vejce a rozpuštěné máslo, přidáme mouku, cukr, sůl a druhou polovinu bonbonů nasekanou na kousky. Promícháme, přidáme sušené droždí a přemístíme do nádoby domácí pekárny. Nastavíme program sladký chléb a necháme péct.

Komentáře k receptu