Salát z bulguru pro alergiky na laktózu, vejce a ořechy
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 154 kcal
- Sacharidy 21 g
- Tuky 7 g
- Sodík 80 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 21 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 596.8 mg
- Vláknina 11245.8 mg
- Vitamín A 11245.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 72.9 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Bulgur vsypeme do sítka, propláchneme a osušíme. Do hrnce vlijeme vodu a počkáme, dokud nezačne vřít. Pak přidáme do vroucí vody bulgur, opět ji přivedeme k varu a ztlumíme teplotu. Povaříme doměkka tak dlouho, aby zrna nasákla tekutinu, tedy asi 10 minut.
-
2
Uvařený bulgur vsypeme do misky a necháme ho vychladnout.
-
3
Do bulguru přidáme oloupanou a nadrobno nakrájenou cibuli, na kolečka pokrájené jarní cibulky, na kostičky nakrájená omytá rajčata. Osolíme a opepříme, přilijeme olej a citronovou šťávu a promícháme. Necháme vychladnout a podáváme posypané nadrobno nasekanou petrželkou. Necháme vychladnout a podáváme.