Salát z okurky a mořské řasy pro alergiky na lepek, laktózu, vejce a ořechy
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 40 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 0 g
- Sodík 75 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 224.4 mg
- Vláknina 1995 mg
- Vitamín A 1995 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.2 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Vložíme řasu wakame do misky, zalijeme vlažnou vodou a necháme ji asi 15 minut nasáknout. Osušíme a odkrájíme stonky. Nakrájíme řasu na nudličky. Okurku omyjeme, oloupeme, odstraníme semínka a nakrájíme na kostičky. Omyté jarní cibulky pokrájíme na kolečka. 
- 
                                2Všechny pokrájené suroviny smícháme v misce. 
- 
                                3V menší misce smísíme rýžové víno, rýžový ocet, sójovou omáčku a med. Zálivkou zalijeme směs okurky s řasami a cibulkou. Lehce promícháme a podáváme. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        