Halibut zapečený v bramborové krustě pro alergiky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 95 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Halibut atlantický
  • 4 ks Červená řepa
  • 2 ks Brambory
  • 2 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 4 špetka Sůl
  • 4 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Balsamico ocet
  • 0.6 polévková lžíce Olej kukuřičný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 557 kcal
  • Sacharidy 73 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 1008 mg
  • Bílkoviny 54 g
  • Uhlovodany 73 g
  • Cholesterol 64 mg
  • Draslík 3349.6 mg
  • Vláknina 41438.5 mg
  • Vitamín A 41438.5 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 38.9 mg
  • Vitamín E 2.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Předehřejeme troubu na 200 °C.

  • 2

    Každou červenou řepu zakápneme lžičkou vody a zabalíme zvlášť do alobalu.

  • 3

    Na pekáč položíme pečicí papír, na něj červenou řepu. Hodinu řepu pečeme, až změkne. Necháme ji vychladnout, poté vybalíme z alobalu a oloupeme. Nakrájíme na čtvrtiny a uložíme do tepla. Před podáváním pokapeme octem, osolíme a opepříme.

  • 4

    Po 40 minutách pečení řepy osolíme a opepříme halibuta.

  • 5

    Omyjeme brambory ve slupce a nastrouháme nahrubo, vymačkáme z nich co nejvíc vody.

  • 6

    Na každý z filetů z halibuta navrstvíme nastrouhané brambory.

  • 7

    V pánvi rozpálíme olej. Na pánev pomocí dvou naběraček položíme filety bramborami dolů. Smažíme 5 minut, potom filety s bramborami opatrně otočíme. Přeneseme filety i s bramborami na pekáček, vložíme do předehřáté trouby a dopečeme 10 minut. Halibuta podáváme s červenou řepou.

Komentáře k receptu