Šlehačkové kostky s banánem
Suroviny
- 80 g Cukr krupice
 - 160 g Mouka bezlepková
 - 40 g Kakao
 - 80 g Cukr krystal
 - 80 g Cukr krystal
 - 6 ks Vaječný žloutek slepičí
 - 6 ks Vaječný bílek slepičí
 - 1 ks Puding bezlepkový
 - 4 ks Banány
 - 4 dl Mléko plnotučné
 - 5 dl Smetana 33% (šlehačka)
 - 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
 - 3 polévková lžíce Strouhanka bezlepková
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 847 kcal
 - Sacharidy 104 g
 - Tuky 42 g
 - Sodík 83 mg
 - Bílkoviny 17 g
 - Uhlovodany 97 g
 - Cholesterol 468.5 mg
 - Draslík 576 mg
 - Vláknina 6933.3 mg
 - Vitamín A 6933.3 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 11.6 mg
 - Vitamín E 1.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 414.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do mísy dáme 6 žloutků a 80 g krystalového cukru. Elektrickým šlehačem vyšleháme žloutky do pěny. Bílky s 80 g krystalového cukru vyšleháme na tuhý sníh. Obě směsi smícháme, postupně přimícháme po lžících bezlepkovou mouku a kakao. Plech vytřeme olejem a vysypeme bezlepkovou strouhankou. Na plech nalijeme těsto a dáme do předehřáté trouby na 160°C. Pečeme přibližně 30 minut dozlatova.
 - 
                                2
Mezitím si připravíme pudingovou náplň: V rendlíku si přivedeme k varu 4 dl mléka. V 1 dl mléka rozmícháme bezlepkový vanilkový puding a vlijeme ho do mléka. Za stálého míchání vaříme puding 1 minutu, přimícháme 80 g cukru, puding odstavíme z plotny a necháme ho vychladnout.
 - 
                                3
Ze smetany si vyšleháme tuhou šlehačku. Když máme upečený korpus koláče vychladlý, poklademe na něj rozpůlené oloupané banány a zalijeme je pudingem. Uhladíme ho, ozdobíme šlehačkou a nastrouhanou bezlepkovou čokoládou.
 - 
                                4
Ozdobený korpus s banány nakrájíme na menší kostky (asi 7 x 7 cm)