Tvarohové řezy
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 467 kcal
- Sacharidy 48 g
- Tuky 27 g
- Sodík 5 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 143.9 mg
- Draslík 33.6 mg
- Vláknina 3586.1 mg
- Vitamín A 3586.1 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.2 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 30.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Do prosáté mouky přidáme prášek do pečiva, cukr, rozporcované máslo, 2 žloutky rozšlehané v mléce, citronovou kůru a vypracujeme těsto. Dáme do chladna ztuhnout. 
- 
                                2Těsto si rozdělíme na dva kusy. Větší díl, asi 600 g, vyválíme na silnější plát, navineme jej na pomoučený váleček a přeneseme na plech vypodložený papírem na pečení. Vložíme tvarohovou nádivku. 
- 
                                3Druhý díl opět vyválíme na slabší plát a položíme jej na povrch nádivky. Hezky upravíme a přitiskneme po stranách. Pomažeme rozšlehaným vejce a posypeme jádry rozsekaných vlašských ořechů. 
- 
                                4Pečeme zvolna v předehřáté troubě, jakmile má koláč zlatavou barvu, je již hotový. Necháme vychladnout a pak pocukrujeme. Rozkrájíme na řezy dle libovolné velikosti. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        