Listový salát s grilovaným kuřecím masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 70 g Máslo čerstvé
  • 20 g Petržel - nať
  • 400 g Kuře
  • 100 g Zakysaná smetana
  • 250 g Salát kadeřavý
  • 50 ml Olej slunečnicový
  • 50 ml Olej olivový extra panenský
  • 1 kávová lžička Kari koření
  • 1 ks Šalotka
  • 2 ks Chilli paprička
  • 2 ks Paprika červená
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Ocet vinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 537 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 48 g
  • Sodík 246 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 87.1 mg
  • Draslík 559.7 mg
  • Vláknina 2760.2 mg
  • Vitamín A 2760.2 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 59.6 mg
  • Vitamín E 4.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kadeřavý salát opláchneme pod tekoucí studenou vodou. Osušíme, natrháme na velikost sousta a dáme do misky.

  • 2

    Papriku a chilli papričky rozřízneme na půlky, vyhodíme semínka. Papriky nakrájíme na malé kousky, papričky drobně nasekáme. Omytou šalotku oloupeme, drobně nakrájíme, vložíme spolu s nakrájenou paprikou do vroucí vody. Povaříme 10 minut, scedíme, necháme okapat a udržujeme teplé.

  • 3

    Omytá kuřecí prsa osušíme, potřeme máslem, osolíme, opepříme, posypeme kari kořením.

  • 4

    Gril potřeme olejem, rozpálíme na středně vysokou teplotu. Do středu naskládáme připravená prsa. Pokaždé straně opékáme přibližně 10 minut. Sundáme z grilu, necháme 5 minut odpočinout a nakrájíme na malé, úhledné kousky.

  • 5

    Příprava omáčky: papriky, chilli papričky a šalotku ručním mixérem rozmixujeme. Přidáme smetanu, ochutíme solí, pepřem a promixujeme.

  • 6

    Příprava zálivky: Ve vhodné nádobě důkladně metlou prošleháme ocet, sůl, pepř a olej.

  • 7

    Připravený kadeřavý salát smícháme spolu se zálivkou. Těsně před podáváním salát rozdělíme na jednotlivé talíře. Na povrch každé porce položíme grilované maso, přelijeme paprikovou omáčkou. Posypeme nasekanou petrželovou natí a salát podáváme.

Komentáře k receptu