Květáková směs s rýží

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Květák
  • 2.04 g Máslo čerstvé
  • 400 g Rajčata
  • 150 g Hrášek
  • 50 g Ořechy burské pražené
  • 500 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Kmín celý
  • 1 kávová lžička Koriandr čerstvý
  • 2 ks Cibule
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Oregano sušené
  • 1 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 166 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 145 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 0.6 mg
  • Draslík 687.9 mg
  • Vláknina 12639.9 mg
  • Vitamín A 12639.9 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 56.2 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rýži připravíme dle návodu na obalu. Na pánvi rozpustíme máslo a osmahneme na něm na drobno pokrájenou cibuli spolu s prolisovaným česnekem. Po dvou minutách přidáme na růžičky natrhaný květák. Dvě až tři minuty za stálého míchání opékáme, dokud nezačne květák hnědnout.

  • 2

    Přidáme koření, rajčata a hrášek. Zamícháme, ochutíme dle vlastní chuti solí a pepřem. Vaříme 5 minut, poté přidáme rýži i oříšky, důkladně vše promícháme a ihned podáváme.

Komentáře k receptu