Květáková směs s rýží
Suroviny
- 200 g Květák
 - 2.04 g Máslo čerstvé
 - 400 g Rajčata
 - 150 g Hrášek
 - 50 g Ořechy burské pražené
 - 500 ml Voda pitná
 - 1 kávová lžička Kmín celý
 - 1 kávová lžička Koriandr čerstvý
 - 2 ks Cibule
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Oregano sušené
 - 1 stroužek Česnek
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 166 kcal
 - Sacharidy 20 g
 - Tuky 7 g
 - Sodík 145 mg
 - Bílkoviny 8 g
 - Uhlovodany 20 g
 - Cholesterol 0.6 mg
 - Draslík 687.9 mg
 - Vláknina 12639.9 mg
 - Vitamín A 12639.9 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 56.2 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Rýži připravíme dle návodu na obalu. Na pánvi rozpustíme máslo a osmahneme na něm na drobno pokrájenou cibuli spolu s prolisovaným česnekem. Po dvou minutách přidáme na růžičky natrhaný květák. Dvě až tři minuty za stálého míchání opékáme, dokud nezačne květák hnědnout.
 - 
                                2
Přidáme koření, rajčata a hrášek. Zamícháme, ochutíme dle vlastní chuti solí a pepřem. Vaříme 5 minut, poté přidáme rýži i oříšky, důkladně vše promícháme a ihned podáváme.