Tygří krevety se zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Krevety tygří - loupané
  • 250 g Hrášek
  • 50 g Zázvor celý
  • 8 ml Olej olivový
  • 0.5 kávová lžička Chilli koření mleté
  • 1 kávová lžička Koriandr čerstvý
  • 1 ks Paprika mletá sladká
  • 2 ks Celer řapíkatý
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 166 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 78 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 78.8 mg
  • Draslík 492.8 mg
  • Vláknina 14968.1 mg
  • Vitamín A 14968.1 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 34.2 mg
  • Vitamín E 3.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ve wok pánvi rozpálíme olej a dvě minuty smažíme hrášek. Následně přidáme zázvor, vložíme na kostičky pokrájený celer, česnek prolisujeme přímo do pánve. Zamícháme, přidáme na nudličky rozkrájenou papriku. Tři minuty za stálého míchání smažíme. Nakonec ještě vše dochutíme solí a pepřem dle vlastní chuti. Zeleninu vyndáme z wok pánve, dáme stranou.

  • 2

    Krevety posypeme koriandrem a chilli kořením. Vložíme do pánve a smažíme dvě minuty. Ihned poté podáváme spolu se zeleninou.

Komentáře k receptu