Bezlepkové věnečky z odpalovaného těsta

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 175 g Mouka bezlepková
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 100 g Cukr moučkový
  • 150 g Cukr moučkový
  • 50 ml Citronová šťáva
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Puding bezlepkový
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 1 špetka Sůl
  • 2.5 dl Voda pitná
  • 2.5 dl Mléko plnotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 597 kcal
  • Sacharidy 72 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 82 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 70 g
  • Cholesterol 166.8 mg
  • Draslík 50 mg
  • Vláknina 66.7 mg
  • Vitamín A 66.7 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.8 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 295.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ve větším rendlíku přivedeme k varu 2.5 dl vody, přidáme do ní 100 g másla a pomalu přivedeme k varu. Jakmile je máslo rozehřáté a začne bublat, přisypeme bezlepkovou mouku se špetkou soli. Mícháme a vaříme do doby, až se nám těsto začne odlepovat od stěn rendlíku. Když těsto vychladne, zašleháme do něj 3 vejce. Těsto vložíme do pytlíku na zdobení se širší „hubičkou“. Plech si vyložíme pečicím papírem, na něj vytvarujeme věnečky, které pečeme v předehřáté troubě na 220°C přibližně 20 minut.

  • 2

    V rendlíku pomalu ho přivedeme k varu 1.5 dl mléka. V 1 dl mléka si rozmícháme 1 sáček vanilkového pudinku Dr. Oekter a vlijeme ho za stálého míchání do horkého mléka a přidáme moučkový cukr a vanilkový cukr. Za stálého míchání při mírné teplotě uvaříme hustý krém a necháme ho vychladnout. Do vychladlého krému zašleháme postupně 100 g másla. Nejlépe krém vyšleháme elektrickým šlehačem, krém by měl být hustý.

  • 3

    Vychladlé korpusy věnečků rozkrojíme podélně na poloviny. Krém dáme do zdobícího sáčku se širší hubičkou a spodní části rozkrojených věnečků naplníme krémem a zakryjeme je vrchními díly. V misce si připravíme cukrovou polevu tak, že si v misce vymícháme moučkový cukr s citrónovou šťávou. Povrch věnečků ozdobíme polevou, necháme ji zatuhnout, věnečky poklademe na mísu a podáváme.

Komentáře k receptu