Pečená čínská žebírka pro alergiky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 743 kcal
 - Sacharidy 28 g
 - Tuky 55 g
 - Sodík 796 mg
 - Bílkoviny 37 g
 - Uhlovodany 28 g
 - Cholesterol 163.1 mg
 - Draslík 602 mg
 - Vláknina 5494 mg
 - Vitamín A 5494 mg
 - Vitamín B6 1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Ve větší misce smícháme sójovou omáčku, rýžový ocet, na velmi drobno nakrájený kořen zázvoru, prolisovaný stroužek česneku, omáčku hoisin, koření pěti vůní a promícháme. Do vzniklé marinády vložíme žebírka tak, aby byla marinádou celá pokryta.
 - 
                                2
Vložíme do chladničky a necháme 3 hodiny marinovat, občas žebírka obrátíme.
 - 
                                3
Troubu předehřejeme na 190 °C.
 - 
                                4
Do pekáče vložíme plát alobalu, na něj položíme žebírka v marinádě a volně zabalíme.
 - 
                                5
Pečeme v troubě 60 minut, poté žebírka rozbalíme a otočíme. Ponecháme rozbalená a zvýšíme teplotu na 220 °C, opékáme dalších 30 minut. Během této doby žebírka ještě jednou otočíme. Žebírka musejí být lepkavá a lesklá. Posypeme sezamovými semínky.