Letní sněhový dort
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 375 kcal
 - Sacharidy 52 g
 - Tuky 18 g
 - Sodík 74 mg
 - Bílkoviny 5 g
 - Uhlovodany 51 g
 - Cholesterol 55 mg
 - Draslík 266.3 mg
 - Vláknina 13800 mg
 - Vitamín A 13800 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 53 mg
 - Vitamín E 1.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Na plech rozložíme pečící papír. V hlubší míse vyšleháme se špetkou soli nepříliš tuhý sníh, do kterého po částech vmícháváme cukr. Výsledné bílkové těsto by mělo být husté a lesklé. Poté 3/4 těsta rozetřeme do tvaru kruhu o průměru asi 20 cm. Zbývající 1/4 těsta navrstvíme na obvod těstového kruhu na pečícím papíře tak, aby vytvarovaný sněhový korpus připomínal mističku s okraji směřujícími do středu kruhu. Tato připravený korpus pečeme ve vyhřáté troubě asi 75 minut. Po této době troubu vypneme a sněhový základ koláče v ní necháme vychladnout.
 - 
                                2
Než se sladké těsto upeče, připravíme ovocnou náplň do dortu a našleháme šlehačku se 3 lžícemi moučkového cukru. Ovocnou náplň připravíme tak, že ovoce důkladně propláchneme pod tekoucí vodou, necháme okapat na sítu, odstopkujeme ho a promícháme.
 - 
                                3
Vychladlý sněhový korpus naplníme ušlehanou šlehačkou, kterou po dně korpusu rozetřeme. Na šlehačku rozprostřeme promíchané drobné ovoce. Šlehačku a ovoce přidáváme na korpus těsně před servírováním, jinak by nám sněhový korpus zvlhnul.