Studená višňová polévka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 350 g Višně
  • 300 g Smetana 12% (konzumní)
  • 20 g Cukr vanilka
  • 1 kávová lžička Skořice mletá
  • 1 špetka Sůl
  • 2 dl Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 2 polévková lžíce Cukr krupice
  • 1 polévková lžíce Med včelí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 704 kcal
  • Sacharidy 62 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 126 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 55 g
  • Cholesterol 60 mg
  • Draslík 310.4 mg
  • Vláknina 6234 mg
  • Vitamín A 6234 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.6 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 150.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté višně vypeckujeme, rpzkrájíme na malé kousky a vložíme do hrnce, zalijeme vodou, povaříme 5 - 10 minut. Smetanu smícháme spolu s moukou, cukrem, skořicí, vanilkovým cukrem a medem. Smetanovou směs přilijeme k višním, dobře promícháme a povaříme dalších 5 minut (do bodu varu). Ihned stáhneme ze sporáku.

  • 2

    Podle vlastní chuti osolíme a necháme mírně vychladnout. Potom polévku vložíme do lednice, kde ji vychladíme úplně.

  • 3

    Polévku rozdělíme podle porcí do jednotlivých polévkových misek a podáváme.

Komentáře k receptu