Krůtí řízky smažené v šunkovém těstíčku s hráškem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 900 g Bramborová kaše
  • 150 g Šunka uzená
  • 100 g Hrášek
  • 200 g Sádlo škvařené
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 kg Krůtí prsa
  • 4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 869 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 60 g
  • Sodík 896 mg
  • Bílkoviny 49 g
  • Uhlovodany 28 g
  • Cholesterol 320.7 mg
  • Draslík 982.9 mg
  • Vláknina 6244.2 mg
  • Vitamín A 6244.2 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.7 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z krůtích prsou nařežeme přes vlákna 6 řízků. Naklepeme, každý řízek přehneme napůl a sklepeme k sobě, osolíme, opepříme.

  • 2

    Z bílků se lžičkou soli ušleháme pevný sníh, přidáme mouku a žloutky. Vše lehce smícháme vařečkou, až vznikne poddajné těstíčko, do kterého vmícháme na kostičky nakrájenou šunku a okapaný hrášek.

  • 3

    Řízky namáčíme do těstíčka a smažíme na rozpáleném sádle.

  • 4

    Podáváme horké s bramborovou kaší.

Komentáře k receptu