Dušená krůtí stehna se zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 105 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 40 g Mouka pšeničná hladká
  • 150 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
  • 200 g Celer bulvový
  • 200 g Petržel kořen
  • 200 g Mrkev kořen
  • 1000 g Krůtí stehna
  • 120 g Sádlo škvařené
  • 80 g Máslo čerstvé
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Cibule
  • 4 stroužek Česnek
  • 1 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Sůl
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 598 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 43 g
  • Sodík 568 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 153.7 mg
  • Draslík 804 mg
  • Vláknina 7786.2 mg
  • Vitamín A 7786.2 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 52.6 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 20.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z krůtích stehen odsekáme klouby, vytáhneme kostice a stehna nasekáme na větší kusy.

  • 2

    V kastrolu rozpálíme sádlo, osolené porce krůty ze všech stran rychle opečeme. Přendáme je do jiné nádoby, na tuku zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme 40 g hladké mouky a za stálého míchání vytvoříme světlou jíšku. Zalijeme 150 ml vody, rozmícháme a chvilku povaříme, až vznikne řídká omáčka. Přidáme rozdrcený česnek, opepříme, vložíme zpět opečené maso, přikryjeme pokličkou a dusíme do měkka ve středně vyhřáté troubě.

  • 3

    Ze sterilovaného hrášku slijeme nálev a necháme okapat.

  • 4

    Celer, mrkev i petržel oloupeme a uvaříme ve slané vodě. Uvařenou zeleninu pokrájíme na kostky a spolu s hráškem opečeme v pánvi na másle.

  • 5

    Na pečené porce krůty navršíme opečenou zeleninovou směs. Servírujeme přelité omáčkou a posypané nasekanou zelenou petrželkou.

Komentáře k receptu