Medvědí pracny kakaové

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 200 g Ořechy vlašské
  • 200 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 130 g Cukr moučkový
  • 150 g Máslo čerstvé
  • 200 g Cukr moučkový
  • 20 g Cukr vanilka
  • 2 ml Citronová šťáva
  • 1 kávová lžička Citronová kůra
  • 1 kávová lžička Hřebíček
  • 0.5 kávová lžička Skořice mletá
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 polévková lžíce Kakao
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 461 kcal
  • Sacharidy 53 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 10 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 38 g
  • Cholesterol 42.5 mg
  • Draslík 99.8 mg
  • Vláknina 4195.1 mg
  • Vitamín A 4195.1 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.9 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ořechy pomeleme do misky, přidáme cukr, mouku, citrónovou kůru, citrónovou šťávu, hřebíček, kakao, skořici. Vložíme ještě na kostky nakrájené máslo, rozklepneme vejce a rukou vypracujeme hladké, nelepivé těsto. Hladké těsto zabalíme do potravinářské fólie a dáme do lednice na 60 minut odpočinout.

  • 2

    Z těsta bereme potřebné množství těsta a vtlačujeme ho do nevymazaných formiček. Skládáme na suchý plech, který vložíme do předehřáté trouby. Pečeme při 180 stupních přibližně 8 - 10 minut.

  • 3

    Po upečení vytáhneme z trouby, necháme v klidu 1 minutu, poté lehce vyklopíme z formiček.

  • 4

    Nakonec pracny obalíme v moučkovém cukru, smíchaném s vanilkovým cukrem.

Komentáře k receptu