Marcipánové kuličky s ořechovou náplní

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 20

Suroviny

  • 70 g Cukr krupice
  • 20 g Cukr vanilka
  • 130 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 150 g Máslo čerstvé
  • 100 g Cukr moučkový
  • 70 g Ořechy vlašské
  • 200 g Marcipánová hmota surová
  • 70 g Kakao
  • 20 g Cukr moučkový
  • 50 ml Voda pitná
  • 50 ml Voda pitná
  • 5 ks Vaječný bílek slepičí
  • 5 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 3 polévková lžíce Pudinkový prášek - vanilkový
  • 2 polévková lžíce Káva instantní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 227 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 32 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 101.6 mg
  • Draslík 58.1 mg
  • Vláknina 896.5 mg
  • Vitamín A 896.5 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Bílky s cukrem a vanilkovým cukrem vyšleháme na tuhý sníh. Ze žloutků s horkou vodou vyšleháme pěnu, do které přimícháme pudinkový prášek. Sníh smícháme dohromady se žloutkovou hmotou. Do směsi přisypeme prosátou mouku a zlehka promícháme. Plech vyložíme pečícím papírem.

  • 2

    Připravenou směs naplníme do cukrářského sáčku s hladkou trubičkou a tvarujeme na plech úhledná kolečka. Vložíme do předehřáté trouby, kde při 180°C pečeme přibližně 10 minut. Po upečení kolečka necháme vychladnout na papíře, potom je pomocí nože opatrně z papíru sundáme.

  • 3

    Při pokojové teplotě změklé máslo nakrájíme na kousky, dáme do misky, přisypeme cukr, kávu a horkou vodu. Vyšleháme na hladký krém, do kterého přisypeme pomleté ořechy a ještě jednou promícháme.

  • 4

    Vychladlé kolečka rozřízneme na půlky, naplníme je připraveným krémem a slepíme k sobě.

  • 5

    Vál posypeme moučkovým cukrem, rozválíme na něm marcipán a nakrájíme na dostatečně velké čtverce. Do středu každého čtverce položíme naplněnou kuličku, kterou zabalíme do marcipánu. Pěkně pomocí dlaní vytvarujeme do kuličky, každou následovně obalíme v prosátém kakau.

Komentáře k receptu