Rozinkové cukroví

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 20

Suroviny

  • 190 g Ořechy vlašské
  • 160 g Rozinky bílé
  • 60 g Mouka žitná celozrnná
  • 20 g Cukr vanilka
  • 250 g Poleva čokoládová
  • 1 ks Vaječný bílek slepičí
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 dl Citronová šťáva
  • 1 polévková lžíce Med včelí
  • 0.5 polévková lžíce Citronová kůra
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 159 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 27 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 18.5 mg
  • Draslík 99.8 mg
  • Vláknina 3004.5 mg
  • Vitamín A 3004.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.6 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ořechy (140 g) dáme do misky, přidáme rozinky a mixérem rozmixujeme. Přidáme prosátou mouku, citronovou kůru a šťávu, bílek a nakonec vanilkový cukr a med. Ze surovin vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do potravinářské fólie. Vložíme do lednice na celou noc.

  • 2

    Těsto rozválíme na moukou posypaném vále na velký plát, silný 4 mm. Vykrajovací kulatou formičkou tvoříme kolečka, která skládáme na pečícím papírem vyložený plech. Potřeme je rozšlehaným žloutkem. Vložíme do trouby, kde kolečka pečeme 10 minut při teplotě 180°C. Po upečení je necháme vychladnout na plechu.

  • 3

    Vychladlá kolečka potíráme džemem, slepujeme po 2 kusech k sobě. Ve vhodném kastrůlku rozehřejeme čokoládovou polevu, necháme mírně vychladnout a štětcem potřeme všechna naplněná kolečka. Na povrch, do středu každého kolečka, položíme ihned kousek ze zbylých ořechů. Necháme volně ztuhnout čokoládovou polevu.

Komentáře k receptu