Kambala zapečená se zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Kambala
  • 100 g Cibule
  • 160 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 100 g Žampiony čerstvé
  • 100 g Paprika červená
  • 40 g Strouhanka
  • 25 g Petržel - nať
  • 8 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 4 g Olej olivový extra panenský
  • 35 g Máslo čerstvé
  • 25 ml Citronová šťáva
  • 50 ml Víno bílé
  • 1 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 336 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 1207 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 106.5 mg
  • Draslík 805.8 mg
  • Vláknina 4440 mg
  • Vitamín A 4440 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 56.3 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli oloupeme, pokrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, žampiony nakrájíme na plátky, petželku posekáme na jemno, papriku zbavíme jádřince a zbytek krájíme na proužky, rajčata scedíme a trochu rozkrájíme. V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme cibuli s česnekem a žampiony, zpěníme, přidáme rajčata, papriku, petrželku, osolíme, opepříme, podusíme do měkka.

  • 2

    Pekáček vymažeme olejem, na dno vyskládáme filety z kambaly, pokapeme citronovou šťávou, přilijeme trochu vína, zakryjeme zeleninou se žampiony, posypeme strouhankou a ve vyhřáté troubě asi čtvrt hodiny zapékáme.

  • 3

    Pokrm naporcujeme, upravíme na talíře a podáváme.

Komentáře k receptu