Kolečka se skořicí
Suroviny
- 60 g Máslo čerstvé
 - 100 g Cukr krupice
 - 350 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 13 g Kypřicí prášek do pečiva
 - 20 g Cukr vanilka
 - 200 g Med včelí
 - 100 g Cukr skořicový
 - 6 ml Citronová šťáva
 - 1 kávová lžička Koření perníkové
 - 3 ks Vejce slepičí
 - 4 polévková lžíce Med včelí
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 366 kcal
 - Sacharidy 71 g
 - Tuky 7 g
 - Sodík 27 mg
 - Bílkoviny 6 g
 - Uhlovodany 46 g
 - Cholesterol 80.8 mg
 - Draslík 173.5 mg
 - Vláknina 3079 mg
 - Vitamín A 3079 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.4 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Změklé máslo spolu s cukrem a medem v kastrůlku na mírném ohni, za stálého míchání, přivedeme k varu. /Nemůžeme vařit, jen zahřívat./ Stáhneme ze sporáku, přidáme citrónovou šťávu, přisypeme prosátou mouku s kypřícím práškem, koření, vanilkový cukr a vmícháme vejce. Ze surovin vypracujeme těsto, které odložíme na 30 minut do lednice.
 - 
                                2
Vál posypeme moukou, přeložíme na něj vychladlé těsto, které rozválíme na velký plát silný 4-5 mm. Vykrajovací formičkou nebo skleničkou o průměru 5-6 cm vykrajujeme kolečka. Naskládáme je vedle sebe, po celé ploše suchého plechu.
 - 
                                3
Potřeme rozkvedlaným vejcem a vložíme do nahřáté trouby. Pečeme při 170 stupňové teplotě 15 minut.
 - 
                                4
Po upečení necháme mírně vychladnout na plechu. Ještě teplá kolečka celá potřeme teplým medem, obalíme ve skořicovém cukru a necháme volně úplně vychladnout.