Kirgizský jehněčí guláš
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 1007 kcal
- Sacharidy 48 g
- Tuky 75 g
- Sodík 1023 mg
- Bílkoviny 39 g
- Uhlovodany 48 g
- Cholesterol 100.4 mg
- Draslík 1172.9 mg
- Vláknina 14747.8 mg
- Vitamín A 14747.8 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 22.7 mg
- Vitamín E 6.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Očištěnou jehněčí kýtu nakrájíme na menší kostky a nadrobno cibuli. V kastrole na polovině oleje cibuli dorůžova orestujeme, přidáme jehněčí maso, osolíme a po všech stranách ho rychle opečeme. Potom maso podlijeme horkým zeleninovým vývarem nebo vodou a asi půl hodiny ho zakryté poklicí dusíme. 
- 
                                2Deset minut před ukončením dušení na pánvičce rozpálíme zbytek oleje a na něm osmažíme nahrubo nadrcené arašídy. Ve chvíli, kdy je sejmeme z ohně, přimícháme k nim prolisovaný česnek, pepř a lžíci sladké papriky. Směs nasypeme na maso, dobře spolu promícháme, necháme přejít varem a odstavíme. 
- 
                                3Jehněčí guláš podáváme s vařenými bramborami nebo dušenou rýží. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        