Gruzínská hovězí roštěná

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Hovězí roštěnka níz. peč.
  • 80 g Cibule
  • 30 g Mouka pšeničná hladká
  • 400 ml Hovězí vývar základní
  • 150 ml Víno červené
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Worcester (worcesterská omáčka)
  • 2 ks Okurky nakládané
  • 1 ks Citrony
  • 1 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Kečup
  • 0.01 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 456 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 2794 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 85.5 mg
  • Draslík 713.1 mg
  • Vláknina 7330.5 mg
  • Vitamín A 7330.5 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 27 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z hovězího roštěnce nakrájíme 4 plátky, které naklepeme a okraje nařízneme, nastrouháme cibuli a na kostičky nakrájíme sterilované okurky.

  • 2

    V kastrole rozpálíme olej, na něm prudce z obou stran opečeme osolené plátky masa. Maso přendáme na nahřátou mísu a udržujeme v teple. Do oleje přidáme nastrouhanou cibuli, zpěníme ji, zaprášíme moukou, osmahneme, podlijeme horkým hovězím vývarem, přidáme kečup, worcesterskou omáčku a nakrájené okurky, prolisovaný česnek, osolíme, zalijeme červeným vínem, dobře promícháme a krátce podusíme.

  • 3

    Hotovou roštěnou přelijeme omáčkou, porce podáváme ozdobené 1/4 malého citronu a sekanou petrželkou.

Komentáře k receptu