Ukrajinský bramborový závin

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Zelí kysané
  • 100 g Sádlo škvařené
  • 500 g Cibule
  • 700 g Brambory vařené
  • 50 g Mouka pšeničná hrubá
  • 20 g Mouka polohrubá
  • 200 g Slanina vepřová
  • 300 ml Zakysaná smetana
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Kmín celý
  • 0.5 kávová lžička Muškátový květ
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 986 kcal
  • Sacharidy 69 g
  • Tuky 69 g
  • Sodík 1382 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 58 g
  • Cholesterol 342.6 mg
  • Draslík 1085 mg
  • Vláknina 12638 mg
  • Vitamín A 12638 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve připravíme zelnou náplň. Kysané zelí scedíme, překrájíme, osolíme, přidáme kmín, 1 lžíci cukru a v kastrole na sádle přikryté 5 minut podusíme. Mezitím nakrájíme slaninu a cibuli, slaninu rozškvaříme, cibuli na ní osmažíme a vše přidáme k podušenému zelí.

  • 2

    Vařené brambory nastrouháme a v míse k nim přidáme vejce, mouku a sůl s muškátovým květem. Těsto dobře promícháme, přeneseme na pomoučený vál, ještě dobře prohněteme a vyválíme z něho placku, na kterou rozložíme zelnou náplň. Svineme šišku, kterou opatrně přendáme na pekáč vymazaný sádlem, šišku jím také potřeme a pekáč vložíme do horké trouby.

  • 3

    Pečeme 30-35 minut, hotový závin rozkrájíme na kousky a podáváme. Porce můžeme podle chuti přelít zakysanou smetanou.

Komentáře k receptu