Běloruské bramborové opečenky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 200 g Máslo čerstvé
  • 120 g Mouka pšeničná hrubá
  • 200 g Strouhanka
  • 200 ml Zakysaná smetana
  • 13.33 ml Olej rostlinný
  • 3 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 2 l Voda pitná
  • 1 kg Brambory
  • 2 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 742 kcal
  • Sacharidy 65 g
  • Tuky 49 g
  • Sodík 813 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 47 g
  • Cholesterol 216.9 mg
  • Draslík 953.3 mg
  • Vláknina 13172.8 mg
  • Vitamín A 13172.8 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 25.2 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 52.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupané brambory překrájíme na půlky, vložíme do hrnce s vařící osolenou vodou a 20-25 minut je vaříme doměkka, pak vodu slijeme a na teplém místě brambory necháme vypářit.

  • 2

    Asi po 10 minutách je prolisujeme, přidáme rozpuštěné máslo, hrubou mouku, sůl a žloutky a dobře spolu promícháme a z bramborové hmoty utvoříme podlouhlé placičky.

  • 3

    Ty obalíme ve strouhance a v rozpáleném oleji osmažíme po obou stranách dorůžova.

  • 4

    Opečenky podáváme polité osolenou zakysanou smetanou zamíchanou s rozsekaným koprem.

Komentáře k receptu