Zapékané fazole se zelím po ruském způsobu
Suroviny
- 600 g Zelí hlávkové bílé
- 600 g Fazole vařené
- 40 g Gouda
- 20 g Strouhanka
- 250 ml Voda pitná
- 200 ml Rajčatová šťáva
- 2 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 3 polévková lžíce Sádlo škvařené
- 1 polévková lžíce Cukr krupice
- 2 polévková lžíce Kopr čerstvý
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 399 kcal
- Sacharidy 55 g
- Tuky 12 g
- Sodík 469 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 55 g
- Cholesterol 8.7 mg
- Draslík 1241.2 mg
- Vláknina 27232.2 mg
- Vitamín A 27232.2 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 66.6 mg
- Vitamín E 1.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Nejprve udusíme zelí. Očištěné hlávkové zelí zbavené košťálu nakrájíme na nudličky, dáme do kastrolu, podlijeme slanou vodou a 15 minut bez pokličky dusíme, pak ho scedíme, v misce promícháme se lžící sádla a opepříme. 
- 
                                2Mezitím vymažeme sádlem čtyři zapékací misky, do nich rozdělíme vařené fazole, které zalijeme přisolenou a přislazenou rajskou šťávou. 
- 
                                3Hotové zelí svrchu rozložíme na fazole v miskách, povrch uhladíme, posypeme strouhaným sýrem smíchaným se strouhankou a pokapeme rozpuštěným sádlem. 
- 
                                4Vložíme do středně vyhřáté trouby a zapékáme asi 10 minut. 
- 
                                5Fazole podáváme v miskách, ve kterých jsme je zapékali posypané sekaným koprem. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        