Fazolové karbanátky se žampiony

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Fazole červené sterilované
  • 40 g Cukr krupice
  • 250 g Žampiony čerstvé
  • 30 g Mouka pšeničná celozrnná
  • 40 g Sádlo vepřové škvařené
  • 1 kávová lžička Garam masala
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Cibule červená
  • 2 stroužek Česnek
  • 3 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 2 polévková lžíce Ocet vinný
  • 2 polévková lžíce Máta
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 321 kcal
  • Sacharidy 41 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 359 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 36 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 475.6 mg
  • Vláknina 16147.7 mg
  • Vitamín A 16147.7 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.6 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jednu cibuli nakrájíme na čtvrtky a odložíme, druhou cibuli rozkrájíme na plátky. Žampiony očistíme a rozpůlíme, česnek prolisujeme, mátu posekáme na jemno. Fazole scedíme a necháme okapat.

  • 2

    Na lžíci oleje osmažíme cibuli, přimícháme cukr a ocet. Dusíme za občasného míchání na mírném plameni. Když je cibule měkká, odstavíme ji a držíme na teple.

  • 3

    Rozmixujeme druhou cibuli se žampiony, přeložíme do pánve na dvě lžíce rozpáleného oleje a za stálého míchání dusíme, až se všechna tekutina vydusí. Poté vmícháme česnek, garam masala a mouku, zhruba dvě minuty za stálého míchání dusíme. Nato pánev stáhneme ze sporáku a do směsi zamícháme mátu, sůl i pepř.

  • 4

    Okapané fazole v míse rozdrtíme, přidáme žampionovou směs a vymícháme kompaktní hmotu, z níž tvoříme karbanátky, smažíme na sádle z obou stran do zlatova.

  • 5

    Karbanátky podáváme ozdobené dušenou cibulí.

Komentáře k receptu